غذاهای سنتی

مجله اینترنتی گپ مپ

غذاهای سنتی

آگهی آگهی

تبلیغات

طرز تهیه خورشت قیمه

خورشت قیمه یکی از غذاهای مرسوم برای نذری دادن در روزهای محرم به شمار می رود. از این رو، برای آن دسته از افرادی که با روش تهیه آن آشنایی ندارند، در ادامه دستور پخت را نوشته ایم. امید که مورد توجهتان قرار بگیرد.

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه کباب بختیاری

یکی از کبابهای سنتی و مشهور ایرانی کباب بختیاری است، که از راسته گوسفندی یا فیله گوساله، و سینه مرغ برای تهیه آن استفاده می‌شود. اگه دوست داشتید می‌توانید بجای سینه مرغ از فیله ماهی استفاده کنید.

ادامه مطلب

لایک : 0

نکاتی مهم در تهیه خورش قیمه نذری

در یك قرارداد نانوشته غذاهای ایرانی به چند گروه طبقه‌بندی شده‌اند: غذاهای جشن و عروسی كه شیرین‌پلو، خورش فسنجان و باقلاپلو با گوشت را از این دسته می‌توان نام برد.

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه ته چین ساده

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه اورمیه خورشت

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه کوشاری مصری

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه رشته خوشکار

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه شامی افطاری

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه آدانا کباب

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه تاس کباب کاشانی

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه دلمه فلفل سبز بدون گوشت

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 3

طرز تهیه کاری پلو شیرازی

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

طرز تهیه خورش ماست

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0

کوفته جنوبی

کوفته جنوبی در سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم

آرد نخودچی  ۳ لیوان

گوشت  (چرخكرده)   ۵۰۰ گرم

گردو  ۱/۲ لیوان

پیاز  ۴ عدد

خلال بادام  ۱/۳ لیوان

كشمش  (پلویی)   ۱ لیوان

شكر  ۲/۳ لیوان

نمک و فلفل و کاری   به مقدار لازم

مواد سس :  

فلفل قرمز  ۱ قاشق چایخوری

كاری  ۱/۲ قاشق چایخوری

آب  ۲ لیوان

پیاز  ۲ عدد

شكر  ۲ قاشق غذاخوری

تمر هندی  ۱/۴ بسته

 

طرز تهیه

۱- طرز تهیه خمیر:

۲- ابتدا آرد نخودچی، 250گرم گوشت چرخ كرده، نمك، فلفل و 1سوم لیوان شكر را با هم با مقداری آب ورز می دهیم تا یكنواخت شود.توجه داشته باشید كه مواد باید كاملا منسجم و یكدست شوند تا وا نروند. 

۳- طرز تهیه مواد میانی كوفته:

۴- ابتدا پیازها را خرد كرده و در روغن سرخ می كنیم. سپس 250گرم گوشت چرخ كرده را اضافه می كنیم وكمی تفت می دهیم. خلال بادام را شسته و اضافه كرده و گردو را هم خرد كرده و یا آسیاب میكنیم و به مواد اضافه می كنیم.

۵- سپس بقیه شكر را می ریزیم و در آخر كشمش را اضافه می كنیم و فلفل، نمك وادویه كاری را می افزاییم. بعد از خنك شدن مواد آماده است. 

۶- طرز تهیه كوفته :

۷- ابتدا مقداری آب در ظرفی می ریزیم و كنار دستمان می گذاریم. كمی آب به دستمان می زنیم و مقداری خمیر را برداشته و كف دست پهن می كنیم.

۸- سپس مقداری از مواد وسط کوفته روی آن می گذاریم و به صورت كوفته همه طرف آن را صاف می كنیم و این كار را ادامه می دهیم تا ملات و خمیر تمام شود. سپس مقداری روغن را در تابه نچسبی گرم كرده و كوفته ها را سرخ می كنیم. و انها را كنار میگذاریم. 

۹- طرز تهیه سس كوفته: 

۱۰- 2عدد پیاز را خرد كرده و در روغن سرخ می كنیم و 2 لیوان آب تمرهندی به آن اضافه می كنیم. چون آب تمرهندی شور است دیگر نیازی به نمك ندارد. سپس دو قاشق غذاخوری شكر می ریزیم و ادویه كاری و فلفل قرمز اضافه می كنیم. 

۱۱- زمانی كه مواد سس را آماده كردیم روی حرارت ملایم گذاشته و به محض اینكه اولین جوش را زد كوفته ها را با احتیاط به شكلی كه به هم نچسبد اضافه می كنیم و سپس می گذاریم 45 دقیقه دم بكشد. 

 

سایر نکات

1) این خوراك را در جنوب ایران به خصوص اقوام عرب در ماه رمضان مصرف می كنند.

2) برای تهیه عصاره تمرهندی باید تمرهندی را با میزان ذكر شده آب ولرم كاملاً ورز دهیم و عصاره آن را بگیریم و تفاله آن را كنار بگذاریم. عصاره آماده مصرف است. 

3)این كوفته به دو روش قابل مصرف است. اول آنكه كوفته را بدون سس یعنی به صورت سرخ شده تهیه می كنیم. روش دوم بعد از به جوش آمدن سس، كوفته ها را به مدت لازم در آن ریخته و بعد سرو می كنیم. 

4)در روش پخت كوفته با سس، در قابلمه را به هیچ عنوان نمی‌بندیم چون كوفته ها از هم باز می شوند. 

 

منبع :‌سرآشپز پاپیون

دریافت کنید :‌ 

 http://pchef.ir


لایک : 0

مرغ شکم پر

مرغ شکم پر در سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم

مرغ متوسط   ۱ عدد

روغن  ۱/۳ پیمانه

کره  ۵۰ گرم

زعفران دم کرده    به مقدار لازم

نمک, فلفل, پودر خردل از هر کدام  ۱ قاشق چایخوری

آلو خورشی  ۱۵ عدد

گردوی نگینی  ۱/۲ پیمانه

دانه انار  ۱/۲ پیمانه

جعفری و گشنیز   ۳۰۰ گرم

زرشک   ۳ قاشق سوپ خوری

رب انار  ۵ قاشق غذاخوری

پیاز  ۱ عدد

سیر  ۴ حبه

نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه   به مقدار لازم

 

طرز تهیه

۱- پوست مرغ رو بگیرید, داخل شکمش رو خالی کنید و تمیز بشویید. نمک و فلفل و پودر خردل و زعفران رو با روغن مخلوط کنید و دور مرغ و داخل شکم مرغ رو با این مواد مزه دار کنید. برای ۱ ساعت اجازه بدید تا مرغ مزه دار بشه.

۲- آلوها رو خیس کنید و بشویید, زرشک رو خیس کنید و بعد از ۵ دقیقه آبکش کنید.

۳- پیاز و سیر رو با هم تفت بدید, وقتی خوب سرخ شدند,  سبزی رو اضافه کنید و تفت بدید, حالا آلوها و زرشک و گردو, دانه انار و رب انار رو اضافه کنید و اجازه بدید تا آب مواد کشیده بشه و خوب تفت بخورند. نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه اضافه کنید و حرارت رو خاموش کنید.

۴- مرغ رو روی سطح کار بذارید, جوری که ساق مرغ رو به بالا باشه. داخل شکم مرغ رو با این مواد پر کنید. قسمت زیر شکم رو با خلال دندان فیکس کنید که باز نشه و پاهای مرغ رو هم با نخ نسوز ببندید تا موقع پخت باز نشه!

۵- فویل آلومینیم رو چرب کنید, مرغ شکم پر رو روی اون بذارید و خوب ببندید و در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ سانتی گراد به مدت ۲ ساعت بذارید بپزه.

۶- توی این مدت ۲ تا ۳ بار, مرغ رو از فر در بیارید و روی اون مخلوط کره آب شده و زعفران بمالید و دوباره فویل رو ببندید و توی فر بذارید.

۷- بعد از ۲ ساعت, فویل رو باز کنید و گریل رو روشن کنید و دوباره در فر بذارید تا مرغ برشته بشه!

 

سایر نکات

میتونید مرغ رو روی گاز هم درست کنید. در اون صورت چند تا پیاز رو حلقه حلقه کنید و کف ظرف بچینید و مرغ رو به پشت روی اون بذارید. کمی آب روی مرغ بریزید و حرارت رو کم کنید. 

بعد از یکی دو ساعت که مرغ نیم پز شد, کمی روغن در ظرف بریزید و اجازه بدید تا یک طرف مرغ سرخ بشه و بعد برگردونید تا طرف دیگه هم طلایی بشه و بعد سرو کنید.

میزان رب انار به ذائقه شما بستگی داره, میتونید کم و زیاد کنی

گر دوست دارید که مواد شکم مرغ ملس باشه, میتونید چند قاشق شکر هم اضافه کنید.

 

منبع :‌سرآشپز پاپیون

دریافت کنید :‌ 

 http://pchef.ir


لایک : 0

ته چین اسفناج

ته چین اسفناج و قره قروت در سرآشپز پاپیون

 

مواد لازم

برنج   ۴ پیمانه

مرغ پخته   ۴ تکه

اسفناج پخته   ۳۰۰ گرم

قره قروت   ۱۰۰ گرم

تخم مرغ  ۲ عدد

ماست   ۵ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل و روغن و زعفران    به مقدار لازم

 

طرز تهیه

۱- برنج رو بشویید و خیس کنید و به روش آبکش یا کته آماده کنید.

۲- اسفناج رو با کمی روغن تفت بدید.

۳- در یک کاسه مناسب, تخم مرغ ها رو بزنید تا صاف و یکدست بشن! بعد به اونا, ماست و زعفران و نمک و فلفل اضافه کنید و مخلوط کنید. حالا برنج رو در این مایه بریزید و خوب مخلوط کنید.

۴- کف قالب مورد نظر رو چرب کنید, با یک لایه برنج کف ظرف رو بپوشونید و بعد مرغ پخته رو بچینید و روی اون هم اسفناج تفت داده شده رو بذارید.

۵- حالا قره قروت ها رو تکه تکه کنید و روی اسفناج بچینید. مابقی برنج رو روی اونا بریزید و با پشت قاشق خوب فشرده کنید تا مواد انسجام کافی رو به دست بیاره.

۶- حالا ته چین رو بذارید روی حرارت تا دم بیاد! با حرارت کم حدود ۱ تا یک و نیم ساعت کافیه.

 

سایر نکات

میتونید ته چین رو در فر ۱۸۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱ ساعت بذارید تا بپزه. در اون صورت روی ظرف رو با فویل بپوشونید

به جای تخم مرغ کامل میتونید از ۴ عدد زرده هم استفاده کنید

برای اینکه ته چین خوش بو بشه, کمی کره رو تکه تکه کنید و روی برنج بذارید

لازم نیست ته چین رو خیلی نازک درست کنید, چون در اون صورت دیگه ته چین نیست و ته دیگه

 

منبع :‌سرآشپز پاپیون

دریافت کنید :‌ 

 http://pchef.ir


لایک : 0

اکبر جوجه

به ادامه مطلب بروید

ادامه مطلب

لایک : 0
تمامی حقوق مطالب سایت متعلق به گردانندگان آن هست
طراحی و اجرا:گپ مپ