مجله اینترنتی گپ مپ
به ادامه مطلب برویدنان شیرمال ترکی مواد لازم آرد ۶-۵ فنجان روغن ۲/۳ فنجان زرده تخم مرغ ۲ عدد شیر ۱ فنجان شکر ۲/۳ فنجان خمیر مایه ۱ قاشق سوپ خ

به ادامه مطلب بروید
نان شیرمال ترکی
مواد لازم
آرد ۶-۵ فنجان
روغن ۲/۳ فنجان
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شیر ۱ فنجان
شکر ۲/۳ فنجان
خمیر مایه ۱ قاشق سوپ خوری
نمک ۱ قاشق چایخوری
آب ولرم به مقدار لازم
زنجبیل در صورت تمایل ۱ قاشق چایخوری
کنجد ۱/۳ فنجان
کره و شیر به مقدار لازم
طرز تهیه
۱- مایع خمیر و یک قاشق مرباخوری از شکر را در شیر گرم حل کرده و بگذارید تا کاملاً پف کند.
۲- آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شکر، زرده تخم مرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم به افزوده و آب را به تدریج به آن اضافه کرده و مخلوط را خوب به هم زنید، که خمیر به دست آمده نرم باشد.
۳- 5 یا 6 دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به 4 یا 6 قسمت مساوی تقسیم و گلوله، گلوله کنید. روی خمیر را بپوشانید، تا جا بیفتد.
۴- سپس سینی فر را کمی چرب کرده و با وردنه هر یک از گلوله ها را به قطر یک و نیم سانتی متر پهن و به شکل بیضی درآورید.
۵- آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش دهید. کنجد و زرده تخم مرغ را با یک قاشق مرباخوری مخلوط کرده و روی خمیر بمالید. سینی را در وسط فر با حرارت 350 درجه گذاشته، تا نان پخته و طلایی شود.
۶- سپس سینی را از فر خارج کرده، نان را بگذارید کمی سرد شود، بعد روی آن کمی شیر بریزید و کره بمالید، که نان براق و نرم شود. نان ها را دو به دو از پشت به هم بچسبانید و در داخل نایلون بگذارید، تا خشک نشوند. این نوع نان بیشتر در استان خراسان متداول است